Atracții naturale

Cascada Buciaș

Cascada Buciaș face parte din Rezervația naturale Buciaș, se află în apropiere de satul Mănăstirea Cașin, la 25 de km de orașul Onești. Cascada este formată pe cursul pârâului Buciaș, care este un afluent al Râului Cașin. Are o înălțime de aproximativ 15 metri și este cea mai mare cascadă din județul Bacău. Același pârâu în amonte crează o altă cascadă, mai puțin cunoscută, denumită Cascada Fata Moartă. În această zonă s-a instalat natural, capra neagră, specie protejată și una dintre cele mai valoroase din fauna țării noastre.

Traseul turistic “300 de scări”, Slănic Moldova

Traseul turistic “300 de scări” reprezintă de fapt o plimbare prin pădurile de la poalele muntelui Dobru, deasupra zonei izvoarelor minerale din Slănic Moldova şi de-a lungul Cheilor Slănicului. Fiind destinat relaxării active a turiştilor, traseul “300 de scări” nu necesită pregătire fizică deosebită şi nici echipamente specializate pentru drumeţii montane, cu atât mai mult cu cât porneşte şi se încheie în preajma zonei izvoarelor. Scările (treptele), mai mult sau mai puţin 300 la număr, sunt în general din piatră dar pe alocuri sunt completate cu unele din beton. Traseul prin pădure nu este dificil şi este accesibil atât vara cât şi iarna. Durata medie de parcurgere a traseului complet este de 2 ore jumătate – 3 ore.

Parcul Trandafirilor, Bacău

Atestat ca și grădină publică încă în 1850, Parcul Trandafirilor are o suprafață de 1 ha și este cel mai vechi parc din Bacău. În mijlocul parcului este amplasat bustul maiorului Constantin Ene, căzut la datorie, în bătălia de la Rahova din noiembrie 1877. Împodobit de mii de trandafirii multicolori, parcul adăpostește și salcia sub care a creat poetul George Bacovia, marcată printr-o placă memorială, precum și un exemplar rar din specia Ginko biloba. Parcul Trandafirilor, in care obisnuia sa scrie George Bacovia, se afla in apropiere de casa memoriala a poetului.
Parcul are o suprafata de un ha si este cel mai vechi parc din Bacau, fiind impodobit de sute de trandafiri multicolori.

Parcul Cancicov, Bacău

Parcul Cancicov  a fost amenajat în urma Decretului Regal din 09 mai 1938, are o suprafață de 24 de hectare și este cea mai importantă zonă verde din județul Bacău. Proiectul de amenajare a fost întocmit de arhitectul peisagist Eduard Pinard, el stând la baza amenajării parcului în forma cunoscută de astăzi. Între anii 1961-1962 acesta a suferit mai multe modificări, datorate construirii Teatrului de Vară. Parcul a purtat inițial denumirea de Parcul Carol. Până în 1946, acest parc a fost cunoscut sub denumirea de Parcul nou sau Parcul Eminescu, după care numele i-a fost schimbat în Parcul Libertății. În perioada în care a fost ministru de finanțe, Mircea Cancicov, a ajutat Municipiul Bacău pentru înființarea parcului, astăzi acesta îi poartă numele. În parc există un număr mare de monumente printre care se numără busturile lui Mihai Eminescu, Ion Creangă, Costache Negruzzi, Alecu Russo, Mihail Kogălniceanu și Mircea Cancicov.

Parcul Măgura, Târgu Ocna

Târgu Ocna este stațiune balneoclimaterică din anul 1894, și stațiune turistică de interes național din 2002. În parc se află Centrul de tratament balnear ,,Parc Măgura”, care  a fost inaugurat în 2009, Centrul de informare turistică și 7 izvoare minerale, ale căror proprietăți terapeutice sunt valorificate de centrul balnear.

Parcul Băi, Str. Tudor Vladimirescu, Moinești

Parcul Băi se află în centrul orașului și are o suprafață de 4,5 hectare. Parcul a fost atestat în urmă cu peste 100 de ani, fiind recent renovat și reabilitat cu fonduri europene, devevind un spațiu plăcut pentru petrecerea timpului liber prin practicarea de diferite sporturi și jocuri, având însă și spații de odihnă în aer liber sau promenadă. Aici există 10 izvoare de ape curative sulfuros-feruginoase, descoperite în 1860 și folosite din 1908, care sunt monitorizate și analizate permanent. Apele minerale au numeroase indicații terapeutice, putând fi folosite în cure interne, externe sau mixte.

Lacul Bacău II

Inclusă în situl Natura 2000 „Lacurile de acumulare Buhuși-Bacău-Berești”, Aria de Protecție Specială Aviafaunistică Lacul Bacău II este o zonă importantă de odihnă, hrană și adăpost pentru păsările aflate în migrație sau iernare. Lacul are aproximativ 2. 300 m lungime, 600 m lăţime în zona barajului şi 900 m lăţime la coada lacului. Lacul Bacău II adăposteşte circa 147 de specii de păsări, 34 de specii de mamifere, amfibieni, reptile şi 22 de specii de peşti.

Parcul Unirii – 1 decembrie 1918, Bacău

Parcul se află în centrul orașului Bacău. Numele acestuia este dat de Monumentul „România biruitoare”, care a fost inaugurat în anul 2019. Ansamblul sculptural este format din trei statui care îi reprezintă pe Regele Ferdinand I, Regina Maria și simbolul “României Biruitoare”. Monumentul evidenţiază rolul băcăuanilor în Primul Război Mondial şi în realizarea Marii Uniri. Amenajarea parcului a fost finalizată în anul 2019. Copacii plantați, în urmă cu câțiva ani, s-au înălțat și coroana lor oferă o adevărată oază de răcoare în zilele călduroase. În timpul verii, în centrul parcului, sunt organizate diverse evenimente, spectacole și proiecții de film.